woensdag 12 augustus 2015

Nick Pikaar en Emre Kalkan redden bewusteloze vrouw (94)

Een Gouden Hart voor Nick en Emre
Twee jonge helden

Nick Pikaar en zijn vriend Emre Kalkan hebben zondagavond een 94-jarige vrouw in Spijkenisse gered die bewusteloos op de vloer van haar woning lag.

Als ze uit het ziekenhuis is, wil de familie de jongens heel graag bedanken.

 
Nick en Emre © John de Pater AD

Door hun ingrijpen kon de vrouw die er al ruim twee uren op de grond lag in het ziekenhuis worden behandeld aan een ernstige hoofdwond. Ze is nu voorzichtig aan de beterende hand.

Nick (14) en Emre (16) bedachten zich geen moment toen ze door het raam van één van de flats voor Indische Nederlanders een vrouw op de grond zagen liggen. Ze renden naar huis en haalden Nicks ouders erbij. Maar de beheerder van de flat zei dat ze niet zo maar naar binnen mochten en dat het waarschijnlijk een kussen was dat ze voor een mens hadden aangezien.

Volhouden

Omdat de melders bleven volhouden, werd de sleutelhouder opgetrommeld. En inderdaad, op de vloer lag de hoogbejaarde vrouw. Haar echtgenoot was die avond vroeg naar bed gegaan en had niet gehoord dat zijn vrouw was gevallen. Pas toen de gealarmeerde ambulancedienst arriveerde, schrok hij wakker van alle herrie.

,,Als ze uit het ziekenhuis is, wil de familie de jongens heel graag bedanken, kreeg ik van ze te horen,'' vertelt Nicks moeder Alinda. En Nick en Emre, voelen ze zich nu helden? Niet echt ,,Je doet zoiets gewoon,'' zegt Nick.

,,Maar ze zaten er zondagavond wel vol van en nu ook nog een beetje. Voor mij zijn het echte helden,'' zegt Alinda vol trots.

Bron: http://www.ad.nl

Geen opmerkingen: